Henrik Haaning Nielsen

Henrik kom til Vejlerne for første gang i 1992, da han fik arbejde på Vejlernes Feltstation. Her beskæftigede han sig med naturen, og særligt fuglene, i området. De mange stærke oplevelser fik stor betydning, da han efterfølgende bosatte sig i området, og stiftede familie.

Han har altid haft en nysgerrig og eventyrlysten vinkel på hans liv. Han har derfor været på mange rejser i mange dele af verden, både alene og med sin familie. Han har studeret fugletrækket langs Kinas og Texas' kyster. Han har været på trekking i Himalaya, besøgt stepperne i Centralasien, oplevet Sahara-ørkenen og Galapagos-øerne, samt den japanske ø Hokkaido om vinteren. Han har desuden rejst og oplevet hele New Zealand, Chile, Ecuador, Mexico, Nicaragua og de fleste europæiske lande.

Han er uddannet pædagog, men arbejder til dagligt som konsulent, hvor han beskæftiger sig med naturovervågning, naturformidling og naturfotografering i sit eget firma Avifauna Consult.

Årligt står han for overvågning af fugle og pattedyr i Vejlerne, men arbejder i princippet over hele Danmark, hvor han er tilknyttet forskellige projekter, bl.a. undersøgelser i forbindelse med vindmølleparker i Danmark og olieefterforskning i Grønland samt optællinger af ynglende og rastende fugle i en lang række danske reservater. Som formidler er han tilknyttet Vejlernes Naturfriskole, hvor han tilrettelægger projekter, hvor børnene kommer ud i – og lærer om naturen. Siden 2012 har Henrik hver sommer arbejdet som guide på Svalbard hvor han på krydstogtskibe formidler det Arktiske dyre- og planteliv samt øgruppens historie.