Foredrag

Her ses et udpluk af de foredrag vi tilbyder. Vi holder foredrag om et bredt udsnit af emner inden for natur, rejser, oplevelser og debatoplæg. Nedenstående er eksempler, men kontakt os gerne for et bestemt emne og vi sætter et foredrag sammen som passer til lejligheden.

Svalbard - Den Arktiske perle

Foredrag af Henrik Haaning Nielsen

Halvvejs mellem Norge og Nordpolen ligger Svalbard – en af jordens mægtigste vildmarker. Øgruppen har, siden opdagelsen for mere end 500 år siden, tiltrukket hvalfangere, jægere, opdagelsesrejsende, forskere og eventyrere. I dag er de fleste dyrearter fredet og næsten al mineindustri er ophørt. I stedet vinder både forskning og turisme frem og folk tager nu hertil i håbet om at få mindst et glimt af en af de 3000 isbjørne eller noget af det øvrige unikke arktiske dyreliv, gletcherne, den rige flora og de mange kulturminder.

Henrik har siden 2012 arbejdet som guide på Svalbard og vil denne aften tage jer med derop og, i selskab af mange flotte fotos, fortælle om dyrelivet, hvalfangere, dumdristige opdagelsesrejsende, blomster og meget andet.

Vejlerne - Sumpfuglenes forjættede land

Foredrag af Henrik Haaning Nielsen

Foredraget omhandler Vejlernes natur på alle årstider med fuglene som omdrejningspunkt, men i høj grad også Vejlernes historie og hvordan området, som det ser ud i dag, blev skabt. Foredraget ledsages af flotte og illustrative fotos og levende historier med baggrund i 25 års oplevelser og arbejde i området.

Mød op og få gode tips til, hvor man får de største naturoplevelser i Vejlerne.