Ture

Her ses et udpluk af de ture vi tilbyder. Vores ture kan planlægges efter ønske og planlægges altid efter årstidens største seværdigheder i naturen. Nedenstående er muligheder, men kontakt os gerne for et bestemt emne og vi sætter en tur sammen som passer til lejligheden.

Vejlerne

Tag med rundt i Vejlerne og oplev årstidernes fugle, dyr og blomster. Turen bliver krydret af fortællinger om skabelsen af Vejlerne og om hvordan projekteret landbrugsjord i stedet blev til et af Europas mest betydelige vådområder. Vi vil også fortælle om aktuelle tiltag og plejeforanstaltninger som gennemføres af reservatets ejer, Aage V. Jensen Fonde.

Sejltur på Limfjorden

I Vejlerguiders Bombard ekspeditionsgummibåd sejler vi i roligt tempo ud til oplevelserne på Limfjorden. Denne tur er en af de mest spektakulære der udbydes i Danmark. Vi forsøger at finde sæler og spændende fugleliv og besøger den mægtige Feggeklit, hvor vi studerer de imponerende molers- og vulkanske askelag i klinten.

Bulbjerg

Der er i foråret og om sommeren masser af liv på Danmarks eneste fuglefjeld.
Når riderne er i gang med ynglesæsonen, er der liv og glade dage. Slagsmål, kærlighedserklæringer, fisketure og husspektakler. Det hele kan opleves på nærmeste hold på Bulbjerg.

Nattur

Området omkring Vejlerne og Hannæs er spændende ved nattetid.
Når lyset forsvinder og synet sættes på prøve, så tager ørerne over og pludselig åbner der sig en helt anden verden af sære lyde.

Sommerfugle og Orkideer

I sommerhalvåret udbyder vi spændende ture, hvor vi prøver at finde nogle af egnens mange fine  sommerfugle og orkideer, samt måske de smukke køllesværmere, pragtvandnymfer eller de kødædende planter Soldug. Turene vil altid tage udgangspunkt i årstid og vejr på selve dagen, i forhold til hvilke lokaliteter og arter vi vil prøve at eftersøge. 

Hugormetur

Når forårssolen varmer er det tid til at møde Danmarks eneste giftige slange, Hugormen.

Vi tager dig med tæt på denne spændende slange, som er tilpasset livet i det kølige nord. Slanger lægger jo normalt æg, men ikke Hugormen, som føder levende unger.
Hør hvorfor på denne spændende tur.